måndag 26 oktober 2009

...och fortsätter (del 3)

Att tätskikta tar tid! Här ses första lagret med tätskiktsmassan lastogum läggas på. Den är röd till färgen och ska fördelas noggrant över hela ytan, men det får lysa igenom. Nästa lager är egentligen exakt samma produkt, men den är grå till färgen. Anledningen till detta är enbart för att underlätta för den glade amatören - genom att ha olika färger ser man lättare var man redan målat, och om man lagt på tillräckligt.

När jag köpte tätskiktet fick jag nämligen uppge hur många kvadrat som skulle tätskiktas, och fick sedan tre burkar lastogum - en burk med röd och två med grå. Den röda skulle precis räcka till ett lager tätskikt på alla väggar, samt golvet, och de två andra burkarna skulle precis räcka till två lager grått.

Sånt här håller förstås inte hantverkarna på och tramsar med, de vet precis hur mycket tätskikt som behövs. Så plattsättaren som tätskiktade golvet använde den grå färgen till alla tre lagrena. Vilket naturligtvis fullständigt spolierade mängdfördelningen för väggarna - nu hade jag ju inte tillräckligt med lastogum för det andra lagret av den gråa färgen. Till vänster syns första lagret grått som appliceras efter att det röda torkat ordentligt.

Så det kompenserades genom att toalettväggen målades tre gånger med den röda färgen, som jag ju annars hade fått väldigt mycket över från. Nåja, det viktiga är att det blir tätt.


/Magnus

Inga kommentarer: