torsdag 6 augusti 2009

Isoleringen fortsätter

Även om det här skrivs i varma augusti, så gjordes själva isoleringen i höstas, när det var inte fullt så varmt. Faktum var, att så snart den nya hallväggen kommit på plats, så bommade vi igen dörrhålet till badrummet med tjock frigolit, och öppnade det bara när vi skulle in och jobba. Och då var det kallt i badrummet! 12-15° var inga problem att komma ned till under den tidiga vintern.

Så det kändes riktigt skönt att få komplettera asfaboarden, som ju bara utgjorde det yttre skyddet av badrummets innerväggar, med vanlig hederlig glasull.

Det blev en hel del skarvar när boarden skulle på plats, och för att motverka köldbryggor var jag noga med att sätta isoleringsskivorna omlott så att de alltid täckte skarvarna. Sen skulle ett lager Produrskivor (en sorts fibercementskivor speciellt avsedda för våtutrymmen) på utanpå detta, så jag det blev garanterat tätare och bättre än den gamla väggen som bestod av både träreglar och blåbetong med kakelbeklädnad.

Det dröjde dock innan vi kunde sluta täppa igen köldhålet - även om väggarna var isolerade, var utrymmet inte uppvärmt (golvvärmen är ju inte på plats, men elementet borttaget), och därmed duktigt kallt i alla fall.

/Magnus

Inga kommentarer: