tisdag 4 augusti 2009

Regla nya innerväggar

Det var inte bara nya innerväggar mot ytterväggarna som skulle reglas upp. I och med att vi förlänger badrummet, rev vi även två av de innerväggar som inte gick mot en yttervägg också, och den ena av dem byggdes upp igen. Dessutom passade vi på att flytta dörrhålet samt riva och regla om samt förstärka ena sidan av ytterligare en innervägg, eftersom den nu skulle ingå i badrummet och då måste ha ett rejält tätskikt.

Svårt att hänga med på alla väggar hit och dit? En ritning kanske vore på sin plats. Så här såg det ut från början:


Ett badrum på ca 2,5 m², men genom att sno den del av hallen som ligger till höger om badrummet, kan vi nästan fördubbla badrummets storlek. Detta gjorde vi:

En hel del rivande alltså, mer än vi tänkt från början. Sen byggde vi upp nya innerväggar, och så här blev det:


En helt ny vägg mot hallen således, en förstärkt konstruktion för att bära den vägghängda toaletten (mer om den senare), nya insidor på övriga väggar, samt ett hål ned till tvättstugan. All inredning är förvisso inte på plats än, men så här kommer det alltså i grova drag att se ut när det är klart.

Badrumsrenoveringen är i särklass det mest omfattande av all renovering vi gett oss på, och kostnadsmässigt ligger det inte långt efter köket, även om ytan bara är en tredjedel av kökets.

/Magnus

Inga kommentarer: