torsdag 10 december 2009

En dörr kommer på plats

Medan hallgolvet härdar i lugn och ro, går arbetet med badrummet vidare. Eftersom alla väggarna nu är på plats, vore det väl inte fel att ha en dörr också? Det förra badrummets dörrkarm och dörr återanvänds, men behöver justeras lite - dörrkarmen var nämligen fastgjuten i golvet och behövde brytas loss när det gamla badrummets väggar revs. Det gjorde nu inget, för den delen som gick sönder ska ändå sågas bort för att karmen ska passa i det nya hålet.

Det krävdes en hel del pillande och justerande av karmskruvarna innan dörren satt bra i öppningen. Vid första försöket kom dörren lite för mycket åt vänster (om man stod utanför) så dörren gick för visso att stänga, men inte låsa - låset nådde helt enkelt inte fram till karmen. Men nu sitter den perfekt!

Varför karmen är grön? Tja, det kändes lämpligt att slänga på ett lager med tätskiktsmedel eftersom detta är trä som direkt exponeras för fukten i badrummet. Så här i efterhand hade jag egentligen velat lägga på ett lager med tätskikt på alla träreglar som nu döljs bakom väggskivorna. Inte för att det krävs enligt reglerna, utan för att det hade känts säkrare.

/Magnus

Inga kommentarer: