onsdag 16 december 2009

Toaletten kopplas in på riktigt

Kaklingen klar, i alla fall den delen som rör toalettväggen, och vi är bara så angelägna om att kunna börja använda toaletten på boendeplanet, och slippa springa ned till källaren varje gång. Så angelägna att vi sätter igång onödigt tidigt en lördagmorgon i bara pyjamasen och kopplar in den:

Först på med gummiringarna på avlopps- och tilloppsrören, så vi slipper en sjö på golvet. Sen upp med stolen på de två metallbultarna. Har fortfarande svårt att acceptera att dessa två ska bära hela stolens tyngd, inklusive någon som sitter på den. Men enligt Hafa som gjort hela konstruktionen ska den hålla för 400 kg.

Sen kopplas spolknappen in - ett kapitel för sig kan jag säga. Det gäller att ha tålamod och flinka fingrar, för trots att det är en stor knapp är manövringsutrymmet begränsat.

Sist sattes det mjukstängande toalocket på plats. Visst blev det snyggt, även om höjden över golvet blev något lägre än vi planerat. Placeringen av toaletten gjordes ju innan golvvärmen var på plats, och vi räknade då med golvet skulle öka ca 5 cm i höjd. Det blev nog närmare 6,5 just vid toaletten, men det funkar.

Frågan är nu - funkar toaletten som den ska? Det tar vi i nästa blogginlägg!

1 kommentar:

tord sa...

Niiiiiiice! Får nästan komma på besök en tur bara för att se toan!