onsdag 9 september 2009

För klen konstruktion

Nu är den vägghängda toaletten inkopplad, tjoho! Fast det betyder givetvis inte att vi kan använda den än på ett tag - det hänger ju ingen toalett på väggen ännu... Men vill man torka mycket vatten på golvet, så går det numera att spola i badrummet.

Rörläggaren svor duktigt när han skulle ansluta vattenledningen, eftersom Hafa, som tillverkat spolsystemet, inte lämnat mycket utrymme för att meka med själva systemet. Men till slut var i alla fall spolningen igång, och rörläggaren tog en titt på min (i mina ögon) fina väggkonstruktion och sa:

"Den här håller inte". Med ett stadigt tag om en regel drog han fram och tillbaka för att demonstrera sin synpunkt, och jag kunde ju inte annat än att hålla med - om det med en hand gick att böja väggen fram och tillbaka, vad skulle då inte hända om någon satte sig på en toalett som var monterad på väggen?

På bilden här är därför väggen förstärkt - dels genom två "hyllplan" som förbinder alla fyra hörnen, dels genom att spolsystemets golvfästen samt alla syllar nu befinner sig under ett lager flytspackel (syns inte på bilden). Nu fixar i alla fall inte jag att rubba väggen längre!

/Magnus

Inga kommentarer: