tisdag 1 september 2009

Här var det lite slang!

Att dra golvvärmeslangen är som sagt inte det lättaste, vilket kanske framgår av bilderna här - trots att det är riktigt svalt i hallen (det är vinter och vi har som sagt ingen värme eftersom elementen är bortplockade sedan länge), så är det t-shirt och shorts som gäller när slangen ska läggas på plats.

Den ska ligga med textsidan uppåt hela tiden, annars snor den sig. Dessutom får den inte böjas för snävt, för då hindras vattnet att rinna fram som det ska. Och jag måste börja och sluta på samma ställe, vilket gör att jag måste räkna ut i förväg hur slingan ska ligga - det går inte att skarva och det går absolut inte att korsa den.

Men till slut har vi i alla fall en slinga för hallen. Det här golvvärmesystemet klarar bara slingor på upp till 9 m² (konstigt sätt att mäta längd på, jag vet...), vilket gör att det blir en slinga för köket, en för hallen och en för badrummet. Den för badrummet kommer dock bara upp i dryga 6 m².

/Magnus

PS. Om du undrar över det vita uppe till vänster i sista bilden så är det ren frigolit, i samma höjd som noppeplattorna. Här kommer det att stå en garderob så småningom, och under den vill vi inte ha någon golvvärme, men för att slippa fylla igen ytan med dyr och svårhanterlig flytspackel, använder vi billig och lättanvänd frigolit först. Samma princip användes under köksskåpen, vilket sparade både tid och pengar.

Inga kommentarer: