måndag 28 september 2009

Klinkers i badrummet

Ursprungsplanen var att ha samma klinkers i hall, kök och badrum. Det sprack när plattsättaren fick se vilka plattor vi valt, eller rättare sagt vilken storlek de hade: 30 x 60 cm är på tok för stort för att man ska kunna skapa ett snyggt fall mot golvbrunnen. Han rekommenderade 20 x 20 cm stora plattor istället.

Så vi fick snabbt ge oss ut och leta nytt klinkers medan plattsättaren gjorde förarbetet. Wennstams Kakel, där vi köpt de stora plattorna, drog här det korta strået - vi hade i princip bestämt oss för ett klinkers i deras utbud som matchade, men kom för sent så de hade redan stängt. Detta var en lördag, och plattsättaren skulle börja lägga golvet på måndagen. Övriga kakelbutikers bestånd i Linköping hade vi redan dömt ut, så vad göra?

Det blev ett akut besök till Bauhaus i Norrköping, där vi hittade detta golv. Inte exakt likadant som det som kommer att ligga i hallen, men heller inte så olikt att det stör. Det kommer ju att vara en dörr och tröskel som skiljer de två golven åt, så för det mesta ser man dem inte samtidigt. Vi är supernöjda! Nu är det "bara" väggar och tak kvar då...


/Magnus

Inga kommentarer: