torsdag 27 november 2008

Dags för håltagning

Även om den svarta bänkskivan är väldigt snygg som den är, är det inte särskilt användbart. På den här ytan vill vi ha både glashäll och diskho.

Eftersom det är en laminerad spånskiva, är det bara att ta fram sticksågen. Fast först mätte vi riktigt noggrant, både en och två och tre gånger. I synnerhet diskhon ställde till en del huvudbry med sina rundade hörn. Man får ju bara en chans att såga rätt, så det gäller att ha tungan rätt i mun. Och hällen var lite för stor för skåpstommen, så där var vi tvungna att såga även i stommen.

När hålen väl var gjorda och vi konstaterat att hällen och diskhon passade perfekt, gällde det att täta hålen. Där vi sågat är ju spånskivan nu oskyddad, vilket inte är särskilt bra med tanke på vad som ska finnas i hålen. Kanterna vid spishällen täcktes därför med värme- och ångtålig metalltejp, speciellt avsedd för spishällar (och ugnar, diskmaskiner etc).

Diskhon tätade vi med våtrumssilikon, så att vatten garanterat inte kan rinna in under kanten och förstöra spånskivan. Silikon är duktigt klibbigt, och inte helt lätt att få bort från ställen där den inte ska vara, så det gäller att hålla tungan rätt i mun.

/Magnus

Inga kommentarer: