fredag 21 november 2008

Jobbig tapet

Den här väggen hade vi tänkt måla, och eftersom tapeten lossade lätt till en början, valde jag att riva ned hela. Alternativet hade ju varit att spackla alla skarvar, och det vet vi ju hur bra jag är på det...

Men när jag fått loss de stora bitarna började det jobbiga. Tapeten i sig lossade hyfsat lätt, även om det blev allt mindre flagor mot slutet. Men tapetklistret lossnade inte frivilligt. Låter vi det sitta kommer det att synas genom färgen och skapa en väldigt ojämn yta. Alternativen är att försöka få bort den, t ex genom att slipa (vilket tar otroligt lång tid), spackla över den (då pratar vi bredspackling och ett jättejobb att få den ytan jämn) eller sätta reparationsgips på hela väggen, med nya skarvar att spackla.

Tror vi kämpar vidare med första alternativet, men provar vatten istället - det går hyfsat lätt att skrapa bort klistret då, men man kan inte skrapa någon stor yta i taget.

/Magnus

2 kommentarer:

Anonym sa...

En ytterligare variant är att sätta upp renoveringstapet som döljer diverse skavanker och går att måla på direkt. Då slipper ni eländet med att slipa och spackla. Använd våtrumslim för att sätta upp tapeten.

Anonym sa...

Som sagt - har ni yrkesfolk i familjen?