tisdag 25 november 2008

Passar skivan?

Det blev ju inga granitskivor till köket - de kostar för mycket helt enkelt. Så vi slog till på en svart laminatskiva från Bauhaus, Black Tulip heter den, för mindre än en tiondel av priset för granitskivorna. Efter att ha mätt och mätt provar vi här att lägga den långa skivan på plats. Och kan man tänka sig, den passar!

Även om en tre meter svart bänkskiva är väldigt snyggt, måste vi tyvärr göra hål i den. Enligt skissen ska det ju finnas både glashäll och diskho på den här bänken. Så det blir till att ta fram sticksågen och såga i den nyinköpta skivan. Känns lite riskabelt - sågar vi fel blir det inte billigt. Fast jämför man med kostnaden för att göra hål i en granitskiva är det förstås inga pengar - bara håltagningen i en granitskiva kostar lika mycket som hela laminatskivan.

/Magnus

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Jag undrar vad ni har för erfarenheter så långt med den nya bänkskivan från Bauhaus. Den är ju jättesnygg!! och vi funderar att ha den i vårt kök som nu är under renovering. Vi har varit och tittat på den och jag föll direkt för den högblanka finishen. MEN är den väldigt opraktisk? Syns allt väldigt tydligt? Blir det lättare repor/Skador än i en vanlig laminat? Tacksam för lite erfarenheter/tips från er.
TACK
Renoverande familj i Sundsvall