tisdag 11 november 2008

Våra planer för köket

Nu när vi har ett golv kan vi gå vidare med köksplanerna. Ett par ritningar får illustrera våra tankar:

Det gamla köket hade precis vid ingången från hallen ett par högskåp. Det kommer vi också ha, men vi måste göra en speciallösning eftersom väggen bakom inte var helt rak och det satt rör till expansionskärlet där. Rören är dock avkapade eftersom expansionskärlet på vinden inte används längre. Men väggen är fortfarande sned, vilket omöjliggör ett vanligt standard högskåp från IKEA.

Om man fortsätter längs väggen mot vardagsrummet, så kommer murstocken näst. Där har vi knackat bort putsen och tänker måla tegelstenarna vita för att framhäva dessa. Är personligen inte övertygad om att det kommer att bli lika snyggt som i vardagsrummet, eftersom teglet är av sämre kvalité här, men det ser vi när vi målat.

Efter murstocken kommer diskbänken, där vi i tur och ordning har ett 40-skåp, ett 60-skåp med induktionshäll, ett 60-skåp, inbyggd diskmaskin samt diskbänk på 80 cm. Det är så när som på diskbänken likadant som det tidigare köket. Den stora skillnaden är att vi inte kommer att ha några överskåp.

Vänder man sig ett halvt varv ser man först en dörr närmast ytterväggen. Dörren är vår enda väg ned till källaren (om man inte vill gå utomhus), så den får givetvis vara kvar. Sen kommer vår beryktade side-by-side följt av ett högskåp där vi ställer ugnen och micron. Förut stod här ett skafferi och ett vanligt kylskåp, därefter kom en arbetsbänk som gick i vinkel mot den andra ytterväggen. Här gör vi en liten förändring i och med den vägg jag reglade upp som skärmar av högskåpet från arbetsbänken. Under arbetsbänken blir det två 40-skåp och ett 60-skåp, men inga överskåp här heller. Inte till en början i alla fall, men när vi bott in oss kanske vi ändrar oss och monterar upp ett överskåp om behovet finns.

Det var hela köket det, bara att börja bygga!

/Magnus

Inga kommentarer: