onsdag 1 oktober 2008

60 dagar har gått, är vi klara?

Jag var rejält optimistisk innan vi drog igång renoveringen, och talade om att vi skulle renovera hela huset på blott 60 dagar. Alla som renoverat insåg att jag pratade i nattmössan. Och det insåg nog jag också - gränsen 60 dagar kom ju av det var så lång tid som vi hade på oss innan vi var tvungna att flytta från lägenheten. Det hade varit toppen om vi hade hunnit renovera allt innan dess, så vi kunde flytta in i ett färdigt hus.

Nu blev det inte så. Vår vardag består nu av flyttkartonger precis överallt, rinnande vatten bara i källaren, kallt som attan på morgonen eftersom de flesta elementen är borta men golvvärmen inte är inkopplad och masonitskivor som golvbeläggning i hallen så vi slipper gå på smutsigt betonggolv.

Köket är väldigt spartanskt - kylskåpet är på plats (läs om hur det gick till att få på plats imorgon), och en micro fungerar också. En bokhylla får dessutom tillfälligt tjänstgöra som skafferi.

Men det här ska det snart bli ändring på, för nu är alla flyttbestyr avklarade och vi kan återigen koncentrera oss på renoveringen!

Inga kommentarer: