tisdag 21 oktober 2008

Ett alternativ till badrum

Det finns vissa saker man inte klarar sig utan särskilt länge (förutom luft och mat i magen) och det är ett badrum. Vårt nya badrum lär inte bli klart på länge, den saken är klar. Så vad gör vi då?

Jo, vi använder såklart badrummet i källaren. Tyvärr var det inte i bästa skick när vi köpte huset, men lite färg piggar väl upp? Jo tack, det tog en vecka att få det i respektabelt skick. Mestadels beroende på vattenläckor. Det läckte nämligen från alla ställen som det var möjligt: vattentanken till toaletten droppade (och gör fortfarande), duschen droppade och kranen droppade. Dessutom droppade det från väggen till kranen, vilket var det som orsakade mest besvär.

Som syns på bilderna så har vi inte bara målat väggarna, utan även bytt både blandare och handfat, och satt dit ett helt vattenlås istället för det sönderrostade. När blandaren skulle bytas stängde vi förstås av vattnet, men när vi satte på det igen, droppade det vatten från väggen. Och det verkade ha gjort så en längre tid, för väggen var (är) ganska fuktig. En kväll upptäckte vi massor av vatten på golvet i pannrummet, som ligger bakom handfatsväggen. Jag befarade det värsta, att rören sprungit läck inne i väggen, och såg massor av merjobb framför mig. Men med några varv gängtejp och nya packningar så har det nu slutat droppa från väggfästet.


Det alternativa badrummet är inte riktigt färdigt - en spegel hade inte varit fel, och på sikt blir det nog helkaklat och nytt golv också. En ny duschblandare (som förhoppningsvis håller värmen mer konstant) finns inköpt, men är inte monterad än eftersom det är helt andra mått på den gamla. Tills vidare duger det här iallafall, så nu kan vi koncentrera oss på övervåningen igen.

/Magnus

Inga kommentarer: