fredag 3 oktober 2008

Vilket åbäke!

När Posten levererade vitvarorna tre veckor för tidigt, var de snälla nog att lämna dem på två pallar på trottoaren. Tunga saker får man tydligen ingen hjälp att bära in, lätta saker så som skåpsluckor gick dock alldeles utmärkt att få inburet.

Den ena pallen upptogs av en kyl och frys i kombination, en s k side-by-side. Detta åbäke är 175 cm högt, 89 cm brett, 75 cm djupt och väger sanslösa 114 kilo. Ett par grannar med tillhörande pirra fick rycka in för att vi överhuvudtaget skulle få in den i garaget. Dessutom blev vi tvungna att på plats skala bort en del av förpackningen så att den skulle gå in på höjden.

Men sen stod den där iallafall, och trängdes med allt annat vi köpt på oss men inte hunnit placera ut på de rätta ställena i huset. Jag bävade inför att installera side-by-siden - då den ska upp från garaget, upp för entrétrappan, in i köket och sen ställas tillrätta. Kändes som att vi behövde vara ett helt fotbollslag för att fixa det - med avbytare och allt!

Men det räckte med fyra starka karlar (mig inräknad) - och en pirra. Kylskåpsdörrarna var vi tvungna att montera av för att komma in i köket, men sen var det inga större problem. Så nu står den på plats, vilket vi är hemskt tacksamma för. Även om köket inte är klart för övrigt (vi har inte ens ett golv), så har vi matförvaringen under kontroll.

/Magnus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Följer er blogg dagligen och är så nyfiken på hur det ser ut just nu. Lite bilder efterlyses helt enkelt : )

Lycka till med det fortsatta arbetet, jag är imponerad över ert renoveringsprojekt!

Magnus & Agnes sa...

Bilder kommer! Vi är utan bredband för tillfället, och datorn är inte inkopplad alls hemma, vilket gör det lite omständigt att öht blogga, o bilder ska vi inte tala om.

Men när vi kommit lite mer i ordning ska det serveras mer bilder, det lovar jag.