söndag 26 oktober 2008

Verktygsrum blir till arbetsrum

För att få undan en del möbler och kartonger som står i vägen i andra rum, ändrar vi på prioriteringen för en helg och ger oss i kast med arbetsrummet. Verktygen som tidigare huserade här, har fått flytta ned till källaren nu när de inte behövs i samma utsträckning.

Rummet är ganska litet, strax över 7 m² bara, och här ska vi ha samma klickgolv som i sovrummen, och en ljus randig tapet. Det kommer att kontrastera bra mot de svarta möblerna vi tänkt ha, men frågan är om vi ska behålla de röda inslagen? I förra arbetsrummet i lägenheten hade vi också ljusa tapeter, med svarta möbler, röda gardiner och en röd fåtölj. Fåtöljen kommer inte att få plats, och gardinerna är ändå kraftigt blekta av solljuset, så frågan är om vi inte ska passa på att byta? Men svart och vitt enbart känns lite tråkigt.

Golvet gick hursomhelst smärtfritt att lägga, även om det aldrig är lika lekande lätt som tillverkarna hävdar. Tapetseringen gick också hyfsat lätt, men att få till en snygg snobbkant är ändå ett pillgöra eftersom tapetvåderna inte låter sig delas exakt som man vill. Men nu står ändå arbetsrummet klart, så när som på de klassiska saknade golvlisterna. Eftersom detta är ett rum där vi kommer att dra rätt många sladdar, kommer vi att sätta upp speciella golvlister med plats för sladdarna. Så det sparar vi tills vi vet var möblemanget och därmed sladdarna ska gå.

/Magnus

Inga kommentarer: