söndag 14 september 2008

Vända ett nödvändigt ont till något användbart

"Du måste ta bort taket här, så jag kommer åt eldosan som sitter ovanför" löd domen från elektrikern, och syftade på träpanelen i källartrappen, som bara syns delvis i bilden till vänster - taket sluttar nedför trappan, men går även hela vägen i taket där trappan börjar.

Visst, det var kanske inte världens snyggaste tak, men det kändes ändå trist och omständigt att behöva riva det bara för några elkablars skull. Men alternativet till att ta ned hela var att göra ett stort hål på ett ställe, och det skulle ju inte heller se bra ut.

Träpanelen revs på ett kick, och då visar det sig att det är ganska gott om utrymme ovanför. Varför inte utnyttja detta utrymme till lite extra förvaring? Det är annars ont om just förvaringsutrymmen i källaren, den är nästan för bra disponerad, så det är ont om ytor för de där typiska kartongerna man bara stuvar ned i källarförrådet. När vi är klara med allt annat kommer vi nog att utnyttja regelverket här för att skapa ett hyllplan med plats för åtminstone julpyntskartongerna.

/Magnus