måndag 4 augusti 2008

Asbest eller inte asbest, det är frågan

Eftersom huset är så gammalt, misstänker vi starkt att det finns asbest i kakelfogen. Och det känns inte så kul när man ska riva ut allt. Dessutom påpekade besiktningsmannen att även limmet till hallgolvet kan innehålla asbest. Och eftersom vi ska lägga in klinkers med golvvärme, och dessutom göra badrum av en del av hallen, så måste hallgolvet - och därmed asbesten - bort.

Så vi tar det säkra före det osäkra, och skickar lim och fog på analys först, så vi vet hur mycket vi måste skydda upp innan vi kan börja renoveringen.


Här är de två proverna, i återförslutningsbara påsar.

/Magnus

2 kommentarer:

Unknown sa...

Wow så spännande det här blir att följa! Härligt med rust men samtidigt ett jättejobb...men resultatet sen gör jobbet mödan värt. Vet att det kommer bli mycket snygga bilder från er husförvandling för jag ved redan ditt sinne för det estetiska. :-)
Väntar med spänning och kommer slaviskt följa din blogg. hihi! Kram Helena

Unknown sa...

Hej! Helena visade mig eran husblogg och sa att ni ev ville ha lite hjälp. Visst kan jag hjälpa till med lite saker och tips till er. Får ta oss en dag och åka till er för att få en överblick på ert hus och vad ni har tänkt er! Mvh Örjan