söndag 10 augusti 2008

Oj, de var visst bärande!

Första gången vi kom in i vardagsrummet och fick se takbalkarna, tänkte vi direkt att det där måste vara fuskbalkar - de såg helt enkelt inte ut att passa in. När vi sedan gick över till att seriöst diskutera vad vi ville förändra i huset om det skulle bli vi som köpte det, var balkarna något av det första som skulle bort.

När huset väl var vårt och vi började riva, så började vi med att ta loss bottenbrädan på en balk. Och vad fick vi se? Jo, något som helt klart liknade underdelen av en takstol. Efter lite grunnande och en titt på vinden kunde vi konstatera att det faktiskt var en takstol vi såg. Och sådana kan man ju inte ta bort hur som helst...

Anledningen till att de ligger fullt synliga vardagsrummet är att det finns en höjdskillnad mellan vardagsrummet och resten av huset, vilket resulterat i ett trappsteg mellan hall och vardagsrum. För att inte förlora i takhöjd har då de tidigare ägarna valt att ha takstolarna friliggande och bara målat dem mörkbruna.

Vi vill inte heller sänka taket för att slippa dem, samtidigt som bruna takstolar i ett för övrigt vitt tak inte känns särskilt lockande. Så kompromissen får bli att vi målar takstolarna lika vita som taket. På så sätt blir de inte lika iögonfallande som tidigare.

/Magnus

Inga kommentarer: