söndag 31 augusti 2008

Halva tiden, halva jobbet?

De första 30 dagarna av våra 60 dagars renoveringstid har nu gått, och då borde vi rimligtvis vara halvvägs genom renoveringen.

Det är vi inte.

Än finns inget rum som är helt klart, även om ett är på gång. Köket ser nästan likadant ut som dagen efter det gamla rivdes ut, eftersom mest kraft har lagts på badrummet. Men inte heller badrummet är särskilt långt kommet, om man bara tittar på det. Det har dock börjat vända nu - vi har rivit färdigt det mesta, och börjat återuppbyggnaden.

Men vi håller inte tidplanen känns det som, och då är det dags att omprioritera. Källaren t ex. Det hade varit väldigt trevligt om vi hade hunnit fräscha upp den innan vi ställer in en massa kartonger och möbler, men det är inte avgörande för flytten om den är klar. Då har både badrum och kök högre prioritet.

Så vi stryker renovering av källaren tills vidare, och tar det efter att vi flyttat. I köket hade vi tänkt oss en skjutdörr istället för en vanlig eftersom vanliga dörrar tar onödig plats i ett kök. Men inte heller det är avgörande för att vi ska kunna flytta in, så vi lägger det på is ett tag.

Nu är det full fokus på badrum och kök, för det blir inte kul att flytta in utan att kunna gå på toa eller laga mat.

/Magnus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni får tänka på att mycket av det tidkrävande förarbetet är klart, och att de flesta överraskningarna är hittade (förhoppningsvis). :)

Jan Videren sa...

Det låter förnuftigt att sikta in sig på de viktigaste rummen innan inflytt, så att ni känner att något är färdigt i alla fall och att ni kan använda de viktigaste rummen i vardagen :)