tisdag 12 augusti 2008

Statusrapport: Totalt kaos

Efter en veckas hårt slit i huset ser det nu ut så här:



I hallen har vi tagit bort linoleumplattorna (som inte var limmade med asbestlim tack och lov), och de flesta golvlister och trösklar till övriga rum.

I badrummet har all inredning försvunnit, det mesta av kaklet och nästan hela väggen mot hallen. Tanken är ju att badrummet ska bli ungefär dubbelt så stort genom att vi stjäl en del av hallen. Här måste resten av väggen, klinkersen och gipsskivorna bort. Och eftersom vi tänkt dra om en del rör måste vi även bila upp stora delar av golvet.

Två av sovrummen är färdigspacklade, och när taken är målade är de redo för tapeter. Men i det tredje har vi inte gjort någonting alls ännu, mer än att ta bort tapeter från garderobsdörrarna.

Köket är inte i närheten klart, men elektrikern har i alla fall dragit fram alla kablar han behöver. Vi har en del hål att laga som synes, och vi måste fram med nya rör till blandare och avlopp innan vi kan börja lägga golv.

I vardagsrummet har vi kommit längre. Taket är färdigmålat, men vi har inte bestämt oss för om väggarna ska målas eller tapetseras. Golvet tänkte vi inte behålla, utan plocka bort och lägga in vanligt klickgolv. Det blir ungefär samma kostnad som om vi skulle låta laga och slipa golvet, och då väljer vi hellre att lägga in ett helt nytt. Dessutom blir det lättare att lägga in golvvärme om vi vill det i framtiden.

/Magnus

2 kommentarer:

Jan Videren sa...

Imponerande hur långt ni kommit...

Unknown sa...

Wow! Ni är helt enormt otroligt duktiga på att hinna med otroligt mycket på liten tid. Ska bli så kul att följa "bygget". Hoppas vi ses nästa helg då när vi pratade om att komma ner och hjälpa er.
Då har vi inga barn med oss i så fall...*ler*.

Kram Helena