onsdag 27 augusti 2008

Ännu ett machoverktyg

Det förra verktyget, en bilningsmaskin, hyrdes en hel arbetsvecka för nästan en tusenlapp. Jag hade trott att två dagar skulle räcka, vi skulle ju knappt flytta några rör, men det visade sig ta ytterligare tre dagar.

Nu stod vi återigen inför valet att hyra ett rejält proffsverktyg eller köpa ett med vetskapen att vi antagligen aldrig använder det igen efter att vi flyttat in. Eftersom vi ska gjuta golv, lägga ca 30 m² klinkers och kakla ca 25 m² väggar kändes inte en vanlig färgblandare kopplad till borrmaskin som ett realistiskt alternativ - antingen så blir inte "degen" tillräckligt blandad, eller så sliter man ut borrmaskinen i förtid.

Att springa och hyra en blandare eller tombola varje gång vi skulle blanda cement eller fix kändes inte realistiskt - vill vi lägga klinker en lördag måste vi hyra den för söndag också t ex. Så det fick bli ett nödköp, och jag tror jag fick en riktigt bra blandare till ett hyfsat pris. Blandarstaven kunde dock gärna varit två dm längre, för det är inte en skön arbetsställning för ryggen att blanda cement lätt böjd över baljan. Men det känns nästan lika macho att stå med blandaren som med bilningsmaskinen. (Man kan väl sammanfatta det som så, att alla verktyg som kräver tvåhandsgrepp faller inom begreppet "machoverktyg". Sticksåg, hammare och skruvmejsel gör det inte, däremot slagborr, motorsåg och spårfräs.)

/Magnus

Inga kommentarer: